Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

12 Kasım 2016 Cumartesi

Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır - Wetransfer

Bugün sizlere wetransfer ile dosya paylaşımı nasıl yapılır konusunu anlatacağım.

Wetransfer sayesinde herhangi bir ücret ödemeksizin 2 GB’a kadar dosyalarımızı kolaylıkla paylaşabiliyoruz.



1. İlk önce Google Chrome’u açıyoruz (siz hangi browserı kullanıyorsanız onu açabilirsiniz) ve adres çubuğuna wetransfer.com adresini yazıp Enter tuşuna basarak wetransfer web sitesini açıyoruz.



2. Wetransfer web sitesi açıldığında karşımıza gelen basit ve sade arayüzde “I agree” butonuna basarak işlemimize devam ediyoruz.



3. Karşımıza paylaşmak istediğimiz dosyaları yükleyeceğimiz, bu dosyaları paylaşacağımız kişilerin e-mail adresleri ile kendi e-mail adresimizi ve paylaşım mesajımızı girebileceğimiz bir arayüz gelecek. Bu arayüzde gerekli bilgileri doldurduktan sonra “Add your files” butonuna basarak paylaşmak üzere yükleyeceğimiz dosyalarımızı seçeceğimiz Windows göz atma penceresini açacağız.



4. Paylaşacağımız dosyaların üzerine tıklayarak seçip “Aç” düğmesine basarak yükleme işlemini başlatıyoruz. Yükleme işlemi dosyalarımızın boyutuna göre biraz zaman alabilir.



5. Paylaşacağımız dosyalarımızın yüklenmesi tamamlanınca karşımıza başka dosyalar ekleyebileceğimiz “Add more files” düğmesi ve başka dosya eklemeyeceksek işlemi tamamlamamız için “Transfer” butonu gelecek. Dosya paylaşımını tamamlamak için “Transfer” butonuna basıp işlemimizi tamamlıyoruz.



6. Dosya paylaşımı başarıyla tamamlandığımızda karşımıza bunu bildiren bir mesaj ve başka dosyalar paylaşabilmek için “Send another” butonu gelecek. Başka dosyalar paylaşmak için send another butonuna basabiliriz, paylaşım yapmayacaksak da siteden ayrılabiliriz.



Dosya paylaşımı sürecini başarıyla tamamladık. Artık paylaşım esnasında ilgili kutucuklara yazdığımız alıcının e-mail adresine ve kendi e-mail adresimize paylaşım bilgileri ile paylaşım linki gelecektir. Paylaşım yaptığımız kişi bu linke tıklayarak dosyaları kendi bilgisayarına indirebilir. Unutmayın bu anlattığımız wetransferin ücretsiz sürümü olduğu için paylaşılan dosyalar 7 gün sonra erişimden kaldırılır.