Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

13 Ocak 2018 Cumartesi

İnternetten Film İndirme

İnternetten Film Nasıl İndirilir.

Bugün sizlere Google Chrome Browser'a ekleyeceğiniz küçük bir uzantı olan Video DownloadHelper ile internette izlediğiniz filmleri, fragmanları, video klipleri v.b. diğer medyaları nasıl bilgisayarınıza indireceğiniz konusundan bahsedeceğim.

Video DownloadHelper Eklentisi

Öncelikle Video DownloadHelper eklentisini Chrome'a eklemeyi görelim.
Bunun için ilk önce Chrome Browserımızı başlatıyoruz ve

  1. Sağ üst köşede yer alan Google Chrome'u Özelleştirin ve Kontrol Edin ikonuna tıklayarak, Chrome Browser ayarlarını açıyoruz. 
  2. Açılan Menüde Diğer Araçlar yazan satırın üzerine gelip tıklıyoruz ve hemen yan tarafa doğru açılan küçük menüden de Uzantıların üzerine gelerek tıklıyoruz.
  3. Karşımıza Chrome'da kurulu olan uzantılarımızı görebildiğimiz Uzantılar penceresi açılacak. Bu pencereyi aşağı doğru kaydırıyoruz ve pencerenin en altında yer alan Daha fazla uzantı edinin linkine tıklıyoruz.
  4. Karşımıza Chrome Web Mağazası gelecek. Burada sayfanın sol üst köşesinde yer alan arama kutusuna Video Downloadhelper yazıp enter tuşuna basıyoruz. 
  5. Gelen arama sonuçları içinden Video DownloadHelper uzantısına ait olan sonucun sağ tarafında yer alan CHROME'A EKLE düğmesine tıklıyoruz.
  6. Video DownloadHelper eklensin mi? Yazan açılır pencerenin altındaki Uzantı ekle düğmesine tıklıyoruz ve işlemi tamamlıyoruz.
  7. Uzantımız Chrome'a başarılı bir şekilde eklendi ise sağ üst köşede bir açılır pencere görünür ve Video DownloadHelper Chrome'a başarı ile yüklendi uyarısı gelir. Ayrıca yine sağ üst köşeye küçük bir ikon gelir (Üçgen oluşturacak şekilde. (Üçgen vaziyette birbirine bağlanmış 3 adet renksiz top). Bu ikonun üzerine geldiğiniz zaman Video DownloadHelper yazısı belirir.
Eklentimiz kuruldu, artık eklentimizi kullanarak internetten video indirme işlemi nasıl yapılır konusuna geçebiliriz.

  1. Bir film sitesi açıp buradan herhangi bir filmi başlatıyoruz.
  2. Filmi başlattığımız anda renksiz olan Video DownloadHelper ikonu sarı, mavi ve kırmızı renklere bürünür ve alt köşesinde indirme için bir kaynak olduğunu gösteren sayılar belirir.
  3. Renklenen Video DownloadHelper ikonun üzerine gelip tıkladığımız zaman indirebileceğimiz filmlerin İsimleri açılır.
  4. Açılan film isimlerinin boyutlarına, isim ve uzantılarına bakarak hangisini istiyorsak onu indirebiliriz.
  5. İndirmek istediğimiz film ismine tıkladığımız zaman Windows’un filmi nereye kaydedeceğimizi soran kaydetme ekranı açılır. Buradan kayıt etmek istediğimiz yeri (klasör) filmin kayıt edeceğimiz ismini düzenledikten sonra kaydet tuşuna basmamız yeterli.

Video DownloadHelper eklentisinin güzel tarafı bir kez kaydet tuşuna bastıktan sonra filmi durdursanız veya ilgili siteyi kapatsanız bile indirme işlemi devam ediyor. Dikkat edeceğiniz tek şey Chrome'u kapatmamak. Chrome'u kapatmak isterseniz indirme işleminin iptal olacağını söyleyen bir uyarı penceresi açılır, yine de kapatırsanız indirme işleminiz iptal edilir.