Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Windows Scanner - Windows Tarama




Bugün sizlere Windows 10 ile taramalarınızı yaparken kullanabileceğiniz ücretsiz ama çok kullanışlı bir yazılım olan Windows Scan uygulamasından bahsedeceğim.

Windows Scan uygulamasını Microsoft Store üzerinden hiçbir ücret ödemeksizin indirebilir, sisteminize kurup kullanabilisiniz, tek ihtiyacınız olan şey hotmail, msn, outlook gibi bir microsoft hesabı.

Microsoft Store sitesine gidip uygulamayı kuralım ve nasıl kullanıldığına bakalım. 


  1. Web browserımızı açıyoruz ve adres çubuğuna Windows Scan yazıp "Enter" tuşuna basıyoruz. 
  2. Karşımıza gelen arama sonuçlarından Windows Scan – Microsoft Store başlıklı olanını seçip tıklayarak Microsoft Store (Mağaza) uygulamasını açıyoruz.  
  3. Karşımıza Windows Tarama uygulamasını alabilmemiz için bir pop-up pencere açılacak burada "Al (Get the app)" düğmesine tıklayarak indirme işlemini başlatıyoruz. 
  4. İndirme tamamlanıp uygulama sistemimize kurulduktan sonra karşımıza Başlat yazısı çıkacak. Başlat yazısına tıklayarak uygulamamızı çalıştıyoruz. 
  5. Basit, sade ve kolay kullanımlı bir arayüze sahip olan uygulamamızın sol kısmında "Menü" kutucukları yer alıyor. 
  6. Bu kutucuklar sırasıyla tarama yapacağımızı aygıtı seçebileceğimiz Tarayıcı seçme kutusu, taramalarımızı nereden yapacağımızı seçeceğimiz Kaynak kutusu. Düz yataklı (yani tarayıcımızın kapağını açıp camından mı) yoksa Besleyici'den mi (tarayıcımızın kapağının üzerinde yer alan otomatik besleme haznesi) yapacağımızı seçtiğimiz kutucuk. 
  7. Taramalarımızı hangi belge türünde kayıt edeceğimizi seçebildiğimiz Dosya Türü kutucuğu. Uygulamamız jpeg, png tiff, pdf gibi çok kullanılan dosya türlerinin hepsini ve birkaç farklı dosya türünü daha destekliyor.
  8. Bu kutucukların altında yer alan "daha çok göster" yazısına tıklayarak taramalarımızı renkli mi, gri tonlamalı mı yoksa siyah beyaz mı yapacağımızı seçtiğimiz renk kutusu, 
  9. Çözünürlük tercihlerimizi yapabileceğimiz çözünürlik (DPI) kutusu, 
  10. Taramalarımızı nereye kayıt etmek istediğimizi belirtebildiğimiz Dosya Kayıt hedefi kutusu yer almaktadır.
  11. Tüm ayarlamalarımızı yaptıktan sonra en altta yer alan önzileme veya tara düğmelerine basarak tarama işlemini gerçekleştirebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder