Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

22 Mart 2018 Perşembe

Google Hesabı Nasıl Açılır - Gmail Hesabı Açma

Bugün sizlere bir Google Hesabı nasıl alınır konusundan bahsedeceğim.

Hesap alma işlemine başlamadan önce, kısaca neden bir Google hesabı almamız gerektiğinden bahsedelim.

Google hesabı almamızı gerektiren en önemli nedenlerden birisi, dünyanın en yaygın e-mail uygulamalarından  olan Gmail’da bir hesap açabilmek olacaktır. Çünkü bir Gmail hesabınız yoksa Google’ın sunduğu hizmetlerin bir çoğundan yararlanamıyorsunuz, yararlanabildiklerinizde de bazı kısıtlamalar ile karşılaşıyorsunuz.

Google hesabı almamızı gerektiren bir diğer önemli neden de Android işletim sistemine sahip telefonları kullanabilmek için gir Google Hesabı isteniyor olması.

Google hesabı almamızı gerektiren diğer nedenler arasında kullanmadan duramadığımız bazı Google uygulamalarını da sayabiliriz. Bu hizmetlerden birkaçını sayacak olursak, Youtube, Google Play Store, Google Benim İşletmem, Google Haritalar, Google +, Google Dokümanlar, Google Adwords, Google Adsense’i sayabiliriz.



Kısaca Neden bir Google Hesabı açtığımızdan bahsettiğimize göre artık Hesap Açma İşlemine Başlayabiliriz. İsterseniz yukarıdaki videomuzu izleyerek adım adım hesabınızı açabilirsiniz, isterseniz de aşağıdaki adımları takip ederek aynı şekilde hesabınızı açabilirsiniz.
  • İlk iş borwserımızı başlatıyoruz.
  • Adres çubuğuna Google yazıp enter tuşuna basıyoruz.
  • Açılan arama sonuçları arasından, Google (www.google.com.tr) yazan ilk satırdaki sonuca tıklıyoruz.
  • Karşımıza Google Anasayfası gelecek,  bu sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Oturum açın” düğmesine tıklıyoruz.
  • Açılan Oturum açma sayfasının ortasında yer alan “Oturum aç”  kutusunun alt kısmında yer alan “Daha fazla seçenek” yazısına tıklıyoruz
  • Açılan pop-up pencerede “Hesap oluşturun” yazısına tıklıyoruz
  • Google hesabınızı oluşturun sayfası açılacak. Bu sayfada istenen bilgileri tam ve kesiksiz olarak giriyoruz.
  • Ad ve Soyad kutularına adımızı ve soyadımızı giriyoruz
  • Kullanıcı Adınızı seçin kutusunda kullanım amacımıza uygun bir kullanıcı adı seçiyoruz. Burada seçtiğimiz kullanıcı adının daha önceden alınmış olmaması gerekiyor, eğer daha önceden alınmış bir kullanıcı adı seçersek, Google bizi başka bir kullanıcı adı seçmemiz konusunda uyaracaktır.
  • Şifre oluşturun kutusunda ise hesabımıza erişmek için kullanacağımız şifremizi oluşturuyoruz. Burada oluşturacağımız şifrenin kolay tahmin edilebilir, basit bir şifre olmaması gerekiyor. Şifre oluştururken Büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakterleri bir arada barındıran ve en az 8 karakterden oluşan bir şifre seçmeliyiz, 12 karakterden oluşan bir şifre ise süper olacaktır.
  • Şifrenizi onaylayın kutusuna ise bir önceki Şifrenizi oluşturun kutusuna yazdığımız şifrenin aynısını yazıyoruz.
  • Doğum günü kısmına doğum günü bilgilerimizi giriyoruz
  • Cinsiyet kısmında istersek cinsiyet bilgimizi seçebilir, istemezsek de “belirtmemeyi tercih ediyorum” u seçip devam edebiliriz
  • Cep telefonu kutusuna ise kendimize ait bir cep telefonu bilgisi giriyoruz. Hesap açma işlemlerimiz tamamlandığı zaman burada belirttiğimiz cep telefonu numarasına bir doğrulama kodu gelecek. Bu gelen kodu hesap doğrulama ekranında ilgili kutuya girerek hesabımızı aktif hale getireceğiz. Burada belirttiğimiz cep telefonu numarası, daha sonra karşılaşacağımız sorunların çözümünde ve hesabımızın başkaları tarafından ele geçirilmesi durumunda, hesabımızı geri alabilmek için de kullanacağımızdan dolayı çok önemli.
  • Mevcut e-posta adresiniz kutusuna ise hali hazırda kullanmakta olduğumuz kendimize ait bir e-posta adresi giriyoruz. Bu e-posta adresinin de kendimize ait olması ve doğru girilmesi çok önemli. Aynı cep telefonumuz gibi bu e-posta adreside hesabımızda karşılaşacağımız sorunların çözümünde ve hesabımızın başkaları tarafından ele geçirilmesi durumlarında kullanılacak ve çok işimize yarayacak.
  • Konum kutusunda ise bulunduğumuz ülkeyi işaretliyoruz.
Yukarıdaki bilgilerin tamamını girdikten sonra sağ altta yer alan “Sonraki adım” düğmesine tıklayarak hesabımızı açıyoruz.