Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

6 Mart 2019 Çarşamba

Reklam Engelleyicileri Bloklayan Sitelerin Engeli Nasıl Kaldırılır

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün sizlere, Reklam Engelleyicileri Bloklayan Sitelerin Engelini Nasıl Kaldıracağımızı anlatacağım. 




Bunun için çok basit üç işlem yapacağız.

İşlemlere geçmeden önce chrome browserımızda, 

Adguard
AdBlock,
AdBlock Plus yada
uBlock Origin 

Reklam Engelleyicilerinden bir tanesini eklemiş olmamız gerekiyor. 

Eğer sisteminizde, henüz bir reklam engelleyici yoksa, Adguard Reklam Engelleme eklentisi, Chrome’a nasıl kurulur ve temel ayarları nasıl yapılır konularını anlattığımız videomuza, ekranın sağ üst köşesinden ulaşabilirsiniz. 

Hemen İşlemlere Başlayalım;

Anti-adblock-killer Github sayfasına gidiyoruz. Sayfasının linkini aşağıda bulabilirsiniz. 

https://github.com/reek/anti-adblock-killer?utm_source=webtekno

Sayfayı açtığımız zaman, hiçbir indirme işlemi yapmadan sayfayı aşağı doğru kaydırıp Instruction başlığının altında yer alan adımları takip edeceğiz.

Step 1 kısmında sistemimizde kurulu olan browserımızın desteklediği bir ScriptManager eklentisini kuracağız. Biz Chrome browser için işlemleri anlattığımızdan Chrome için olan olam satıdaki Tampermonkey yazısının üstüne gelip tıklıyoruz. Açılan sayfada sağ üst köşede yer alan Chrome’a ekle düğmesine tıklıyoruz ve karşımıza gelen küçük pencerede Uzantı ekle düğmesine tıklayarak kurulumu tamamlıyoruz.

Step 2 kısmında filtre listelerinden bir tanesini AdGuard reklam engeleyicimizin (yada sizin sisteminizde kurulu olan reklam engelleyici hangisi ise onun) kullanıcı filtresine ekleyeceğiz. Step 2 Filter list kısmında “subscribe from github” yazısına tıklayarak filtre listesini ekleyeceğimiz sayfaya gidiyoruz ve buradaki “Subscribe” düğmesine tıklıyoruz. Subscribe düğmesine tıkladığımız zaman listeyi AdGuard kullanıcı filtremize eklemek istediğimizi teyit etmek amacıyla bir pencere açılacak, burada Tamam düğmesine tıklayarak yeni kullanıcı filtresini reklam engelleyicimize aktarıyoruz.

Step 3 kısmında ise Kullanıcı Scriptini (UserScript) kuracağız. Buradaki seçeneklerden herhangi birisi ile UserScript kurulumunu yapabiliriz. Üçüncü sıradaki “Install from github.com” linkine tıklayarak açılan sayfada Kullanıcı betiği kurulumu kısmının altında yer alan Yükle düğmesine tıklayarak işlemi tamamlıyoruz. Açık olan tüm Browser pencerelerini kapatıp chrome’u yeniden başlatıyoruz.

Artık AdGuard yada yazımızın başında belirttiğimiz diğer reklam engelleyiciler ile internette gezinirken bazı sitelerde karşılaştığınız reklam engelleyicinizi kapatın sorunu ile karşılaşmayacaksınız. Tabii burada şunu belirtmekte fayda var kullanıcı filtresinde olmayan sitelerde bu çözüm işe yaramayacaktır. Bu yüzden bazı sitelerde en azından kullanıcı listesine eklenene kadar aynı sorunu yaşayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder