Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

9 Kasım 2017 Perşembe

İnternette Gizli Gezinme - Google Chrome

İnternette gezinirken arkanızda bıraktığınız izler başınıza ciddi sıkıntılar açabilir. İnternette gizlilik veya  kişisel mahremiyet kullanıcılar tarafından çözüm aranan ve  her geçen gün ciddiyeti artarak devam bir sorun. Bu sorunun çözüm ayaklarından biriside internette gizli gezinti.



Alacağınız bazı basit tedbirler ile, İnternet ortamında gezerken arkanızda daha az iz bırakabilirsiniz.  Bu konuda tedbir almak isterseniz, yapacağınız ilk şey web browserların (google chrome, internet explorer, mozilla firefox, safari v.b.) gizli mod yada gizli gezinti özelliğinden yararlanmak olabilir. Günümüz modern browserlarının hepsinin desteklediği gizli gezinti özelliği sayesinde, internette gezdiğiniz sitelerin geçmişi bilgisayarınızda kayıt altına alınmaz.

Gizli gezintide sitelerin bilgisayarınıza çerezler bırakmasının da önüne geçersiniz buda size hem mahremiyet hem de belli bir oranda güvenlik sağlar.

Gizli gezinti sayesinde sizin internet ortamındaki davranış ve alışkanlıklarınızı takip etmeye çalışan firmalara karşıda mahremiyet ve belli bir oranda güvence elde etmiş olursunuz.

Google Chrome ile Gizli Gezinti hakkında hazırladığımız videoyu izleyerek hemen gizli gezinti özeelliğini kullanmayı öğrenip kullanmaya başlayabilirsiniz.