Öne Çıkan Yayın

Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Merhaba Arkadaşlar, Bugün sizlere Google Chrome’da gezinirken yerli yersiz açılan sinir bozucu site bildirimlerini nasıl kapatacağımzı a...

22 Aralık 2017 Cuma

Outlook Gecikmeli Gönderim Nasıl Yapılır

Gecikmeli Gönderim Nedir?

Önce Gecikmeli Gönderim Nedir? sorusuna cevap vererek başlayalım. Gecikmeli Gönderim adından da anlaşılacağı gibi, outlook ile gönderdiğimiz maillerin belirlediğimiz süre kadar geç gönderilmesidir.

Neden maillerimi gecikmeli olarak gönderiyim, Gecikmeli Gönderim ne işime yarayacak, diye düşünebilirsiniz ama inanın outlook gecikmeli gönderim özelliği, sizi, başınıza büyük dert açabilecek pek çok durumdan kurtaracak.

Bu durumlar neler olabilir?
  • Aşırı yoğunluk, yorgunluk, dalgınlık veya bir anlık dikkat dağılması gibi farklı sebeplerden dolayı Maili görmemesi gereken birisine gönderebilirsiniz.
  • Mailde olmaması gereken evrak, resim v.b. şeyleri yanlışlıkla ekleyebilirsiniz.
  • Maile eklemeniz gereken dosya, resim gibi ekleri unutabilirsiniz.
  • Maili göndermekten vazgeçip tamamen iptal etmek isteyebilirsiniz.
  • Mailde değiştirmek istediğiniz kısımlar olabilir. (eklemek veya çıkartmak istediğiniz ifadeler) gibi
  • Maili daha uygun bir zamanınızda tekrar gözden geçirip göndermek üzere iptal etmek isteyebilirsiniz.
Yukarıdaki sebepler gibi pek çok farklı sebepten dolayı, maillerimizi Gecikmeli Gönderme özelliği, bizi pek çok sıkıntıdan kurtarabilir.

Gecikmeli Gönderim Nasıl Yapılır?


Outlook ile maillerimizi gecikmeli gönderebilmek için öncelikle bazı ayarlar yapmamız gerekli. Gecikmeli Gönderim Ayarlarını yapmaya başlayalım.

İlk önce Outlook programını başatın.

Dosya sekmesine tıklayın.


Kuralları ve Uyarıları Yönet’e tıklayın.


Yeni Kural’ı tıklayın.



1. Adım: Bir şablon seçin kutusunda, Boş bir kuraldan başla bölümünün altında, Gönderdiğim iletilerde kuralı uygula öğesine tıklayın ve sonra sayfanın altındaki İleri düğmesine tıklayın



1. Adım: Koşulları seçin listesinde istediğiniz seçenekler için onay kutularını işaretleyin ve İleri düğmesine tıklayın.



Önceki adımda hiçbir onay kutusunu seçmeseniz bile, bir onay kutusu görüntülenir ve “Bu kural gönderdiğiniz her ileti için uygulanacak. Doğru mu?” diye soracak  Evet'i tıklatırsanız, oluşturduğunuz kural göndereceğiniz tüm iletilere uygulanır.



1. Adım: Eylemleri seçin listesinden, teslimi birkaç dakika ertele onay kutusunu işaretleyin.



2. Adım: Kural açıklamasını düzenleyin (altı çizili bir değeri tıklatın) kutusunda, altı çizili olan birkaç ifadesini tıklayın ve iletilerin gönderilmeden önce bekletilmesini istediğiniz süreyi dakika olarak girin. (Teslim 120 dakikaya kadar geciktirilebilir.) Tamam'ı ve sonra İleri'yi tıklayın.





İstediğiniz özel durumlar için onay kutularını işaretleyin ve İleri'yi tıklayın.



1. Adım: Bu kural için bir ad belirtin kutusuna kural için bir ad yazın. (Kuralın yaptığı işi açıklayan bir ad seçtiğinizden emin olun) Bu kuralı etkinleştir onay kutusunu seçin ve Son düğmesine tıklayın.



Ayarlarımızı tamamladık, bundan sonra outlook ile göndereceğimiz tüm e-postalar 1 dakika Giden Kutusunda bekletilip daha sonra gönderilecektir. Bu süreçte Giden Kutusunda bekletilen mailinizi tamamen iptal edebilir veya içinde değişiklikler yaparak gönderebilirsiniz.